Huisartspraktijken Haarlemmermeer bieden patiënten online inzage

mei 4, 2021

Huisartsenpraktijken in Haarlemmermeer bieden hun patiënten sinds 2020 online inzage. PharmaPartners maakte hier een mooie klantcase van.

Cindy Koolhaas is projectleider ICT bij Zorggroep Haarlemmermeer en betrokken bij de invoer van het versnellingsprogramma OPEN in de regio. Koolhaas: “Om te voldoen aan de eisen van het OPEN-programma moesten patiënten voor 1 januari 2021 inzage hebben in hun medische gegevens. Uit een inventarisatie bij de 38 huisartsenpraktijken in Haarlemmermeer bleek dat de meeste praktijken gebruikmaken van het Medicom HIS. Voor de praktijken met Medicom HIS was het een logische keuze om online inzage voor patiënten mogelijk te maken via MijnGezondheid.net. Een deel van deze praktijken gebruikten dit patiëntenportaal ook al.

Makkelijker en sneller contact met patiënten

Zowel huisartsen als patiënten zijn enthousiast over de ontwikkeling. Timo Bongers, huisarts bij huisartsenpraktijk De Nieuwe Kern in Nieuw-Vennep: “Sinds 1 juli 2020 hebben onze patiënten online inzage in hun medische dossier. Met MijnGezondheid.net kunnen wij onder andere veilig e-mailen met patiënten en uitslagen van het laboratorium delen. De digitale mogelijkheden maken het onderling contact met patiënten makkelijker en sneller.”

In de klantcase ‘Huisartsen Haarlemmermeer bieden patiënten online inzage via MijnGezondheid.net‘ vertelt projectleider Cindy Koolhaas verder over dit proces.

Een sluitende keten van diagnostiek, behandeling en begeleiding, maar ook van preventie, vroege opsporing en zelfmanagement.