Proeftuin voor MIND

apr 15, 2019

Samenwerking met MIND

MIND is project ‘Zichtbaarheid Huisartsenzorg’ gestart om de huisartsen en POH GGZ in Nederland meer bekend te maken met MIND (en haar lid-organisaties). Zo kunnen zij op hun beurt ook hun patiënten wijzen op het bestaan van MIND. Een platform vol nuttige informatie, uitwisseling en zelfhulptools. De organisatie heeft Zorggroep Haarlemmermeer gevraagd als proeftuin aan dit project mee te doen.

Wat is MIND?

MIND is een landelijke belangenvereniging en voorlichtingsorganisatie voor iedereen die te maken heeft met psychische problemen. Lid Christien van der Hoeven, projectleider bij MIND: “Sinds de oprichting van MIND merken we dat een groeiend aantal mensen niet alleen behoefte heeft aan betrouwbare informatie over hulp bij psychische problemen, maar ook op zoek is naar contact met mensen die hetzelfde meemaken.

Psychische klachten in de praktijk? Begin bij MIND.

Het is mooi om te zien dat steeds meer mensen via wijzijnmind.nl informatie en  handvatten/steun kunnen vinden. Onze atlas waarin ruim 300 regionale lotgenotenorganisaties staan en de hulplijn MIND Korrelatie worden veel geraadpleegd. Via de MIND-websites en de sites van onze lid-organisaties, zoals de Depressie Vereniging en de ADF-stichting (angst, dwang en fobie), kunnen mensen gemakkelijk in contact komen met lotgenoten.

Tot besluit zou ik de pagina ‘Naar de huisarts’ graag in de spotlights willen plaatsen; deze bevat handige info en links voor patiënt, naaste(n), POH GGZ en huisarts. Mocht je als zorgverlener tips of suggesties hebben voor MIND, mail me dan gerust via communicatie@wijzijnmind.nl.”

Een sluitende keten van diagnostiek, behandeling en begeleiding, maar ook van preventie, vroege opsporing en zelfmanagement.