Pilot GLI in Nieuw-Vennep

mrt 10, 2019

Vanaf 1 januari 2019 zit de GLI – Gecombineerde Leefstijl Interventie – in de basisverzekering. Vanuit Zorggroep Haarlemmermeer doen de huisartsen in Nieuw-Vennep mee een pilot met het programma SLIMMER. 

Pilot GLI voor huisartsen Nieuw-Vennep

SLIMMER is één van de drie programma’s die voldoen aan de wettelijke eisen. Vooralsnog kunnen alleen huisartsenpraktijken uit Nieuw-Vennep hun patiënten aan de hand onderstaande inclusie- en exclusiecriteria verwijzen naar de GLI. Op basis van de pilotervaringen wordt besloten hoe de GLI aan alle inwoners van de Haarlemmermeer aangeboden kan worden. Zodra hier meer informatie over beschikbaar is zullen wij hierover berichten.

Wat is een GLI?

Een GLI is een aanpak die zich richt op een combinatie van gezonder eten, meer bewegen en gedragsverandering. Het SLIMMER programma duurt 2 jaar en bestaat uit een voedings- en beweegprogramma van 6 maanden en een onderhoudsprogramma van 18 maanden. Het programma omvat individuele afspraken en groepsbijeenkomsten. Deelnemers worden begeleid naar het lokaal beweegaanbod en ondersteund door terugkommomenten. Onderwerpen die aan bod komen zijn voeding, beweging, slaap, stress & ontspanning.
Zie voor meer informatie het  Factsheet programma SLIMMER

Een sluitende keten van diagnostiek, behandeling en begeleiding, maar ook van preventie, vroege opsporing en zelfmanagement.