Online Netwerkbijeenkomst 1 e lijn Haarlemmermeer 2021

mrt 30, 2021

Uitnodiging

Graag nodigen wij u uit voor de online Netwerkbijeenkomst 1e lijn Haarlemmermeer 2021
op dinsdag 18 mei 2021 van 18.15 tot 21.00 uur

Tijdens deze netwerkbijeenkomst komen interessante sprekers aan het woord.

  • Machteld Huber is de grondlegger van het gedachtegoed van Positieve Gezondheid. Toen zij in het begin van haar loopbaan als huisarts, zelf met ziekte werd geconfronteerd, ontdekte zij dat haar ervaring als patiënt veel verder strekte dan wat zij als arts ooit had geleerd. Zij merkte dat zij zelf haar herstel actief en positief kan beïnvloeden. Sindsdien heeft zij zich gericht op het aanvullen van de zorg met ‘gezondheidsbevordering’, wat inmiddels breed omarmd wordt. Zij ontving onlangs van de Gemeente Haarlemmermeer de Cruquiuspenning voor haar werk.
  • Sylvia Veereschild, specialist ICT gegevensuitwisseling in de gezondheidszorg en voormalig borstkanker patiënt, heeft aan den lijve ondervonden, dat gegevensuitwisseling tussen zorgverleners niet op orde is en wat er mis kan gaan als gegevens niet meeverhuizen van het ene naar het andere ziekenhuis. Daarom wil ze graag een persoonlijke gezondheidsomgeving, zodat de patiënt zelf de regie kan voeren over zijn/ haar gezondheidsgegevens en deze kan delen met (nieuwe) artsen en paramedici.

Programma

18.15 binnenkomst in Zoom
18.30 officiële opening
18.35 Machteld Huber – positieve gezondheid in Corona tijd
19.20 video best practice persoonsgerichte zorg met Q & A
19.45 Sylvia Veereschild – PGO vanuit perspectief van de patiënt en zorgprofessional

20.00 thematafels, keuze uit:

  • persoonsgerichte zorg / positieve gezondheid
  • gegevensuitwisseling in de zorg
  • vormgeving hybride zorg
  • wat heeft Corona je gebracht

20.30 plenaire terugkoppeling
20.45 afsluiting

Accreditatie

Accreditatie is aangevraagd. Indien deze niet wordt toegekend kan een bewijs van deelname worden aangevraagd.

Aanmelden en foodbox

Bent u zorgverlener bij of ketenpartner van Zorggroep Haarlemmermeer of Stichting Gezondheidscentra Haarlemmermeer? Dan kunt u zich aanmelden vóór 4 mei 2021 middels het online inschrijfformulier

Aangezien ontvangst met een buffet niet mogelijk is, wordt een foodbox samengesteld voor de eerste trek. Deze foodbox zal op 18 mei bezorgd worden op het praktijkadres. Op het inschrijfformulier is het mogelijk om u hiervoor in te schrijven.

Een sluitende keten van diagnostiek, behandeling en begeleiding, maar ook van preventie, vroege opsporing en zelfmanagement.