Samen verder bouwen aan goede zorg dichtbij huis

mei 2, 2023

Het Jaarverslag 2022 geeft u snel een mooi en levendig beeld van onze eerstelijns activiteiten in de regio Haarlemmermeer. Feiten en resultaten zijn met infografics inzichtelijk gemaakt en een aantal zorgprofessionals vult dit beeld verder aan met hun persoonlijke ervaringen en inspirerende kijk op verschillende aspecten van ons mooie werkgebied, de eerstelijnszorg. Goede zorg dichtbij huis is waar het ons allen om gaat!

Highlights 2022

Uitbreiding wijksamenwerkingsverbanden December 2022 zijn er drie WSV’s actief: Nieuw-Vennep, Rijsenhout en Zwanenburg. En drie WSV’s zijn in oprichting: Hoofddorp centrum, Bornholm en Toolenburg.

Kwaliteitsslag somatische zorgprogramma’s  De huisartsenpraktijken hebben dit jaar hard gewerkt om hun chronische patiënten in de bestaande chronische zorgprogramma’s (astma, COPD, CVRM-HVZ/ CVRM-VVR en DM type2) te includeren in het KIS. Hiermee is een enorme kwaliteitsslag gemaakt in de chronische zorg. Alle chronische zorgprogramma’s zijn nu bij 33 praktijken geïmplementeerd. Een groei van maar liefst 105% ten opzichte van 2021!

Preventie & leefstijl We zetten in de regio steeds meer in op preventie en leefstijl. Om deze beweging te waarborgen, is het aantal Gecombineerde Leefstijlinterventies (GLI)-aanbieders in de regio uitgebreid van 4 naar 5. Ook is er een regionale multidisciplinaire kwaliteitscommissie Preventie en Leefstijl gestart.

Leestip

Bent u geïnteresseerd in een specifiek onderwerp in het jaarverslag? De inhoudsopgave op pagina 4 is klikbaar. Zo kunt u snel naar dit onderwerp navigeren. U komt weer terug in de inhoudsopgave door op het zandkleurig pijltje omhoog te klikken (links onderaan op iedere pagina).

Voorgaande jaarverslagen (vanaf 2019) vindt u op de pagina organisatie onder het kopje jaarverslagen.

Speciale dank

Speciale dank aan: Karin Baarslag (coördinator WSV Rijsenhout), Anneke Berger (POH S), Laura van Dijk (diëtist), Trea Donga (POH GGZ), Karin Ekhart (POH GGZ), Denise Klercq (praktijkmanager), Angela Kranendonk (diëtist), Monique von Liebenstein (POH S), Lonneke van Rijn (POH Ouderenzorg), Anuschka Versteege (fysiotherapeut en leefstijlcoach), Yvonne Woertman (POH S) en Danyah Wolsak (praktijkmanager).

Een sluitende keten van diagnostiek, behandeling en begeleiding, maar ook van preventie, vroege opsporing en zelfmanagement.