Veel vraag naar Casemanagement dementie

okt 15, 2020

Op 1 september ging het aanmeldportaal casemanagement dementie van start. Vandaag zijn er al 54 mensen aangemeld en ongeveer 35 mensen gekoppeld aan beschikbare casemanagers of aandachtsvelders dementie, door Cindy Bhagwandin en Jacqueline Keijser van Zorggroep Haarlemmermeer. Een vliegende start!

Cindy Bhagwandin (links) en Jacqueline Keijser  (rechts) beheren namens de regio het portaal.

Eerste ervaringen
Cindy Bhagwandin: “Het aanmeldportaal voorziet echt in een grote behoefte. Ik vind het fijn om hier mijn steentje aan bij te dragen. Door het aantal aanmeldingen is het best lastig om een match met een casemanager te vinden. Dit vult mijn werkdagen op het moment vrijwel geheel. De casemanagers en aandachtsvelders heb ik leren kennen als hele fijne mensen met een groot zorghart. Bij de terugkoppelingen krijgen we veel enthousiaste reacties van mantelzorgers en de verwijzende huisarsten en specialisten.”

Vraag en aanbod inzichtelijk krijgen
Jacqueline Keijser: “We wilden natuurlijk de huisartsen en specialisten ondersteunen met dit portaal. Op deze manier wordt ook goed inzichtelijk hoe vraag en aanbod zich tot elkaar verhouden. Wij zijn uitgegaan van twee aanvragen per week. De afgelopen 6 weken waren er veel meer aanmeldingen. Hierdoor hebben we onze ambities in reactietijd moeten bijstellen. Binnen drie dagen een terugkoppeling bleek niet vol te houden. Binnen veertien dagen is voor als nog wel realistisch.”

Een sluitende keten van diagnostiek, behandeling en begeleiding, maar ook van preventie, vroege opsporing en zelfmanagement.