Week tegen eenzaamheid in Rijsenhout

okt 1, 2020

Van 1 tot en met 8 oktober is het de ‘ Week tegen eenzaamheid”. In Rijsenhout wordt hier aandacht aan besteed met een zelf ontwikkelde flyer die huis-aan-huis wordt verspreid. Eenzaamheid komt veel voor in Rijsenhout. Het percentage (47%) ligt hoger dan het landelijk gemiddelde. Op de flyer staat informatie over lokale activiteiten. Daarnaast is de flyer een korte enquête, om in kaart te brengen waar inwoners behoefte aan hebben om eenzaamheid te voorkomen.

Huisarts en mede-initiatiefnemer Jacobine van der Dussen: “Wij zijn vorig jaar van start gegaan met het Ouderen netwerk Rijsenhout. Binnen het netwerk werkt de eerstelijnszorg samen met MeerWaarde, Buurtzorg, Home Instead en inwoners van Rijsenhout. Het onderwerp eenzaamheid spreekt velen aan en heeft ons in contact gebracht met nieuwe enthousiaste mensen met hartverwarmende ideeën. Dat is zo leuk om te zien en geeft veel energie!”

Lees ook: Inwoners Rijsenhout betrokken bij ouderennetwerk

 

Een sluitende keten van diagnostiek, behandeling en begeleiding, maar ook van preventie, vroege opsporing en zelfmanagement.