Actieweek huisartsenzorg

jul 1, 2022

Overbelasting van de huisartsenzorg zorgt voor overbelasting van de hele zorgketen. Zorggroep Haarlemmermeer ondersteunt daarom de huisartsen, en natuurlijk ook de doktersassistenten, praktijkmanagers en praktijkondersteuners, in de Haarlemmermeer om de vier grote knelpunten onder de aandacht te brengen. De actieweek is van maandag 27 juni tot en met vrijdag 1 juli.

Vier grote thema’s

Op dit moment worden in Den Haag nieuwe plannen gemaakt voor de zorg voor de komende jaren. We willen in die plannen échte veranderingen zien, waardoor de overbelasting van de huisartsenzorg eindelijk wordt aangepakt. De huisartsenzorg moet overeind blijven. De huisartsenzorg wil daarom:
1. meer tijd voor hun patiënten
2. betaalbare huisvesting
3. minder drukte in de avond-, nacht-, en weekenddiensten
4. een einde aan de wachttijden in de ggz en de ziekenhuizen.

Huisarts Martine Verwijs is door de lokale media geïnterviewd. Lees het interview waarin zij de acties toelicht en ook de specifieke lokale problemen uitlegt.

Patiëntvriendelijke actie

Spoedzorg beschikbaar – Omdat in de zorg alles draait om de patiënt, houden de huisartsenpraktijken de gevolgen van hun acties op 1 juli zo beperkt mogelijk. Kijk op de website van uw eigen huisartsenpraktijk hoe de zorg op 1 juli is geregeld. De huisartsenpost Haarlemmermeer is voor spoedzorg op deze dag toegankelijk. Huisartsenpost Haarlemmermeer, Spaarnepoort 1 in Hoofddorp. (023) 2010333.

Slotmanifestatie

Huisartsen, assistenten en praktijkondersteuners zijn vanmiddag samen per trein naar de slotmanifestatie op het Malieveld gegaan. Minder bureaucratie, minder paarse krokodil! Zorggroep Haarlemmermeer staat achter jullie!

Een sluitende keten van diagnostiek, behandeling en begeleiding, maar ook van preventie, vroege opsporing en zelfmanagement.