Praktijkmanager ontzorgt

dec 15, 2020

Huisarts Martine Verwijs en praktijkmanager Jacky Loobeek werken vanaf de start van Medisch Centrum Hoofddorp samen. Een praktijk met vijf behandelkamers, drie assistentes, een POH, meerdere huisartsen én een praktijkmanager.

Sparringspartner

Martine Verwijs: “In mijn ogen kan een moderne praktijk niet zonder een praktijkmanager. Jacky werkt ook in Praktijk Heeneman en bracht zoveel ervaring mee. Ik zou niet meer zonder kunnen. De patiëntenzorg vraagt al je aandacht. Het is niet mogelijk alles zelf te doen en de benodigde helicopterview te houden. Jacky kan dat wel. Ze is echt mijn sparringspartner. Samen bepalen we de koers van de praktijk en Jacky zorgt voor de uitvoering. Zeker nu met alle extra organisatie ronde corona maatregelen. Al dan niet gedelegeerd aan de andere teamleden. Samen komen we tot tactische keuzes. Zij ontzorgt mij echt. Ze is een lot uit de loterij!”

Martine Verwijs: “In mijn ogen kan een moderne praktijk niet zonder een praktijkmanager.”

Maatwerk

Jacky: “Dé praktijkmanager bestaat volgens mij niet. Het takenpakket kan per praktijk verschillen. Ik regel de meest uiteenlopende zaken: werkroosters, contracten met de zorgverzekeraars, praktijk accreditatie, ICT, werving en selectie van medewerkers, organisatie griepvaccinatie etc. Of wat in het geval van MC Hoofddorp een flinke klus was: de nieuwe AGB code. Ik heb er voor gezorgd de nieuwe AGB code bij alle betrokkenen relaties – en dat zijn er verbazend veel! – goed in hun systeem kwam. In die zin ben ik echt een allrouder. Alleen het financiële gedeelte is bij een derde belegd. Dagelijks heb ik contact met Martine. We zijn een goed team. Ik zeg vaak tegen mijn vrienden: ‘Ik sta op met een lach en ga naar bed met een lach.’ Ik heb het enorm naar mijn zin op mijn werk.”

Een sluitende keten van diagnostiek, behandeling en begeleiding, maar ook van preventie, vroege opsporing en zelfmanagement.